Hardloopschoenen voor heren

Hardloopschoenen zijn er in vele soorten en maten. Net als elke hardloper is ieder model hardloopschoenen verschillend. De ene loper heeft schoenen nodig die tijdens het afwikkelen van de voeten meer corrigeren, terwijl de andere loper juist behoefte heeft aan zo minimalistisch mogelijke schoenen. Het complete aanbod hardloopschoenen is op te delen in twee categorieën:

Neutrale schoenen:
Voor lopers die op het midden of de buitenkant van de hiel landen en vervolgens afzetten met het midden van de voorvoet.
Antipronatieschoenen:
Voor lopers die op de buitenkant van de hiel landen en met de enkel naar binnen zakken tijdens de afzet (overproneren).

Het essentiële verschil tussen deze twee categorieën is dat antipronatieschoenen een antipronatieblok in de zool bevatten, zodat de voet en enkel tijdens de landing en afwikkeling worden gecorrigeerd. Iets meer dan de helft van de hardlopers heeft antipronatieschoenen nodig.

Naast het essentiële onderscheid tussen neutrale schoenen en antipronatieschoenen verschillen hardloopschoenen onderling ook op andere punten. Zo bieden sommige schoenen meer ondersteuning voor wat zwaardere lopers, terwijl andere schoenen juist zo licht mogelijk zijn gemaakt om zo snel mogelijk te kunnen lopen tijdens wedstrijden.

© 2017 - 2021 Teamkledingkopen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel